2016. március 26., szombat

Mi az a NÜJ ?


Az elektronikus építési napló alkalmazásba történő első belépés alkalmával minden felhasználó egy egyedi azonosítót kap, ez a naplóügyfél-jel = NÜJ.
A NÜJ egy 9 jegyű azonosító számsor, ami a későbbiekben nem változik, és kizárólag az adott ügyfélkapu használatával az e-építési napló alkalmazásba belépőhöz kötődik. A NÜJ személyes adatot nem tartalmaz, csak az e-építési napló alkalmazásban azonosítja az ügyfélkapun belépőt. Az e-építési napló alkalmazásba történő első ügyfélkapun keresztüli belépés alkalmával a saját adatok, szakmagyakorlási jogosultságok (kamarai adatok) és a képviselt cégek adatait ki kell tölteni, ezzel létrejön egy „személyes profil” amivel köthető a természetes személy az általa képviselt cégekhez. A „személyes profilban” rögzített személyes, jogosultsági és cég adatok a későbbiekben módosíthatóak, karbantartásuk a felhasználó feladata.
· A NÜJ szükséges az alkalmazás használatához, ezért minden e-építési napló vezetést érintő szerződés megkötésekor át kell adni a megrendelőnek.

· A felkért személy NÜJ-jét meg kell adni az alkalmazásban a szerepkörök kiosztásakor, naplóvezetési kötelezettség átadásakor, illetve a szerződéses adatok rögzítésekor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése